de patiënt centraal

direct bruikbare feedback voor uw organisatie

Bekijk het pakket

Speciaal voor de Zorg

De beleving van de patiënt is onderhevig aan veel verschillende factoren. Staat van de gezondheid, verwachtingen, bejegening en alles wat we niet kunnen inschatten.

De omstandigheden van de patiënt vormen het uitgangspunt voor het opzetten van een onderzoekstraject. Onderzoeksdoelen worden getoetst op context. Door onze ervaring weten we exact welke methode in te zetten in verschillende patiënt-onderzoeken voor een betrouwbare uitkomst. LiveResearch is momenteel actief in thuiszorg organisaties, farmaceutische industrie, psychiatrische instellingen, ouderenzorg, ziekenhuizen en  GGD organisaties.

Onderzoek in de natuurlijke omgeving van de patiënt

De manier waarop de  patiënt zijn of haar zorg beleeft is van invloed op de beoordeling en het herstel. Van koffie tot wondzorg. LiveResearch biedt onderzoek aan op een laagdrempelige manier in de natuurlijke omgeving van de patiënt.

De toegevoegde waarde van LiveResearch ligt primair op het gebied van innovatieve methodes en het gebruik van verschillende kanalen. De middelen die we inzetten voor onderzoek zijn aangepast aan de situatie van de patiënt. Met korte vragenlijsten op tablets of mobiele telefoons maken we onderzoek laagdrempelig zowel voor de patiënt als voor de medewerkers.

Onze manier van werken heeft een aantal duidelijke voordelen:

  • Hoge response rates
  • Het opheffen van uitsluitingscriteria
  • Lagere kosten per onderzoek
  • Directe terugkoppeling van resultaten

”LiveResearch geeft ons realtime inzicht in de ervaringen van jonge moeders bij onze consultatiebureaus. Met deze informatie optimaliseren we direct onze dienstverlening.”

GGD Amsterdam

voordelen voor u

Onze methode heeft een aantal duidelijke voordelen:

  • de kosten: door efficiënt te werken met goede technologie besparen wij snel 50% van de kosten ten opzichte van huidige bureaus.
  • de tijd van rapporteren en feedback: na afname van het onderzoek zijn de resultaten direct inzichtelijk en bruikbaar om op te sturen.
  • de gebruiksvriendelijkheid: voor zowel zorgpersoneel als respondent
  • de response rate: de combinatie van de manier van vragen en de gebruikte media geeft een response rate minimaal 80%. Alleen bij een correcte afspiegeling van de onderzochte populatie kunnen er daadwerkelijk conclusies worden verbonden aan de resultaten.
  • de uitsluitingscriteria: doordat het meten van ervaring op een bepaald moment aanpasbaar is aan specifieke doelgroepen, kunnen vrijwel alle doelgroepen hun mening geven over hun ervaringen.
  • Live care applicaties zorgen voor een effectief onderzoekstraject.